Storing melden? 038 331 28 00

Transformatie ‘Park Oud Zuid’ Meppel

Na bijna een anderhalve eeuw ondergaat het voormalige schoolgebouw van de Rijks HBS in Meppel aan het zuideinde in Meppel een unieke metamorfose tot woongebouw met luxe appartementen. In opdracht van Salverda voeren wij dit project ‘Park Oud Zuid’ uit.

De voormalige Rijks HBS ondergaat een eigentijds metamorfose waarbij de historische elementen behouden blijven. Boer en Van Veen verzorgt de installaties van in totaal maar liefst 40 duurzame en toekomstgerichte woningen. Collega Wim Fikse, voorman bij Boer en Van Veen, vertelt wat dit project zo bijzonder maakt:

“Het is geen alledaags project en dat maakt het prachtig om aan project ‘Park Oud Zuid’ te werken. De school wordt van binnen gestript en vanaf de grond opnieuw opgebouwd. De monumentale delen blijven bestaan. Wij plaatsen diverse installaties, passend bij de woningen. Zo plaatsen wij hybride warmtepompen, lucht/water warmtepompen en een cv-installatie in de voormalige gymzaal. Het is echt een uniek project met veel afwisseling, dat maakt het mooi aan te werken.”

Boer en Van Veen verzorgt de aanleg van alle nieuwe installaties: van waterleidingen en riolering tot aan al het elektra. Ook plaatsen wij een hydrofoor. Een hydrofoor zorgt ervoor dat de waterdruk in de woningen voldoende is. Door middel van WTW-installaties worden alle woningen van schone lucht voorzien. Tot slot plaatsen wij ook de zonnepanelen en het sanitair dat geleverd wordt vanuit ons adviescentrum Versan.

Afbeeldingen bij dit project
Loodgieterswerk Bekijk
Verwarming Bekijk
Elektra Bekijk
Ventilatie Bekijk
  • Installatiebedrijf Boer en Van Veen Kampen B.V.
  • Ambachtsstraat 25 A
  • 8263 AJ Kampen
  • info@boerenvanveen.nl