Storing melden? 038 331 28 00

Ventilatie

Ventilatie is de basis voor het realiseren van een gezond binnenklimaat in de woning. Door ventilatie wordt vervuilde lucht in de woning vervangen door schone lucht. Om ervoor te zorgen dat er continu frisse lucht in de woning aanwezig is, installeert Boer & Van Veen een WTW-installatie of mechanische ventilatie.

WTW-installatie (warmte-terug-win systeem)

Een WTW installatie bestaat uit een unit (motor), ventilator, meerdere afzuigpunten en inblaasopeningen. De motor zorgt ervoor dat er voortdurend lucht van buiten naar binnen wordt gezogen. De afzuigpunten zuigt de vervuilde lucht af uit de woning, daarna wordt de lucht gefilterd en gebruikt om frisse buitenlucht te verwarmen. In de unit bevindt zich een warmtewisselaar, waarmee de koude buitenlucht wordt opgewarmd met de warme gefilterde lucht uit de woning. Hierdoor ontstaat een luchtstroom in huis die voortdurend ververst.


Mechanische ventilatie

Een mechanische ventilatie bestaat uit een MV-box en ingebouwde ventilatiekanalen. Uit de verschillende vertrekken van een woning zuigt het de vervuilde lucht af en de MV-box zorgt voor de afvoer naar buiten. Via ventilatieroosters boven de ramen en openstaande ramen komt er verse lucht binnen.

Wij helpen u graag verder op het gebied van ventilatie, van advies tot realisatie.

Ventilatie projecten

Loodgieterswerk Bekijk
Verwarming Bekijk
Elektra Bekijk
Dak- en zinkwerk Bekijk
  • Installatiebedrijf Boer en Van Veen Kampen B.V.
  • Ambachtsstraat 25 A
  • 8263 AJ Kampen
  • info@boerenvanveen.nl