Storing melden? 038 331 28 00

Verduurzaming 36 woningen Giethoorn en Blokzijl

Boer en Van Veen gaat het wooncomfort verbeteren van 36 woningen in Giethoorn en Blokzijl voor Woningstichting Wetland Wonen en in samenwerking met Bouwbedrijf Salverda.

Verduurzaming en gezond wonen

Sander Vis , projectleider bij Boer en Van Veen, over de verduurzaming van dit mooie project:

“Ons werk gaat samen met het isoleren en het verbeteren van de schil van de woningen. De werkzaamheden van Boer en Van Veen levert een grote bijdrage aan deze verduurzaming. Mede door onze installaties gaan wij ervoor zorgen dat de woningen van energielabel C of D naar A++ gaan. Daarnaast profiteren de bewoners door onze installaties van lagere energielasten. Een mooi project waar duurzaamheid en wooncomfort hand in hand gaan.”

Om verduurzaming mogelijk te maken, plaatsen wij hybride warmtepompen. Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. De warmtepomp zorgt voor het grootste gedeelte van het jaar voor het verwarmen van de woning door warmte uit de lucht te halen. De cv-ketel springt alleen bij voor het verwarmen van het kraanwater en voor het verwarmen van de woning tijdens extreme koude weersomstandigheden. De warmtepomp werkt op stroom waardoor het gasverbruik aanzienlijk afneemt. Zonnepanelen worden geplaatst om de stroomkosten te beperken. De combinatie van alle installaties samen zorgt voor een verlaging van de energiekosten.

Voor een gezond binnenklimaat in de woning wordt er een vraag gestuurde mechanische ventilatie aangelegd. Hiermee wordt frisse lucht aangevoerd en vervuilde lucht afgevoerd. In verschillende ruimtes in de woning worden hiervoor afzuigventielen geplaatst. Deze ventielen worden afgesteld op basis van de ventilatiebehoefte van de woning.

Meer dan alleen verduurzaming                                   

Het project in Giethoorn en Blokzijl is meer dan alleen verduurzaming. Wij gaan ook aan de slag met het plaatsen van rookmelders en de renovatie van dakgoten en hemelafvoer. Daarnaast vervangen we alle meterkasten en leggen verschillende nieuwe stroomvoorzieningen aan.

Afbeeldingen bij dit project
Loodgieterswerk Bekijk
Verwarming Bekijk
Elektra Bekijk
Ventilatie Bekijk
  • Installatiebedrijf Boer en Van Veen Kampen B.V.
  • Ambachtsstraat 25 A
  • 8263 AJ Kampen
  • info@boerenvanveen.nl